Skip to main content

Over ons

Groenten en fruit import van Ooijen BV

Groenten en fruit import van Ooijen BV is een familiebedrijf dat al ruim 25 jaar actief is in de groenten- en fruitbranche in België. Wij kopen in de loop van de ochtend op locatie op bestelling in op verschillende Belgische veilingen zoals Veiling BelOrta in st. Katelijne Waver en veiling der Kempen in Hoogstraten en verkopen en leveren dit op dezelfde dag in de middag op de Nederlandse markt. Onze partner, Van Ooijen Transport, heeft een modern wagenpark van trekker-opleggers met koelmotoren. Vanzelfsprekend zijn wij HACCP gecertificeerd bij het AQS in Nieuwegein. Ons afzetgebied in Nederland is voornamelijk gesitueerd rondom de randstad met vaste transportlijnen naar Westland, Barendrecht, Rotterdam Haven en Spaanse Polder, Leiden, Nieuwegein en Breda. Daarnaast werken we samen met Freshgard in Barendrecht waar klanten hun bestellingen op kunnen halen.

Producten

De producten op de verschillende veilingen worden vers door de tuinders op de dag van verkoop (vroeg in de ochtend) of de dag voor de verkoop (namiddag) aangeleverd. Wij werken nou samen met slasoortentuinders in de buurt van Mechelen. Naast producten tegen dagprijs kunnen wij ook producten tegen contractprijs voor verschillende perioden aanbieden. Zowel in de winter als in de zomer. Denk daarbij vooral aan alternatieve slasoorten en aardbeien, maar ook andere producten die op de mechelse veiling worden aangeboden. Op de site van de BelOrta veiling kunt u het productaanbod bekijken en de perioden dat het product beschikbaar is.

Versheid

Door onze manier van werken en inkopen hebben wij geen voorraad en kunnen wij elke dag verse producten uitleveren tegen lage prijzen. Door direct te verladen op de verschillende veilingen hebben we lage overheadkosten. Tevens hebben wij 3 gecertificeerde keurmeesters in dienst die de aangekochte producten van een extra kwaliteitscontrole voorzien voordat we het uitleveren aan onze klanten. Dit is een extra controle op het toch al strenge Belgische lastenboek.

Transport

Naast het leveren van Belgische producten zijn wij ook gespecialiseerd in het transport van groenten en fruit van België naar Nederland en van Nederland naar België. Door onze ervaring van 25 jaar op alle veilingen kunnen wij snel en efficiënt werken. Voor het transport is een aparte BV opgericht genaamd Van Ooijen Transport.

Commissie

Tevens kopen wij op commissie voor klanten die een eigen kopersnummer hebben op de Belgische Veilingen. Door onze dagelijkse aanwezigheid op de veilingen kunnen we de markt goed inschatten en voor de juiste prijzen producten voor u aanschaffen. Eenmaal gekocht kunnnen wij er ook weer voor zorgen dat de producten zo snel mogelijk bij u thuis komen.