Skip to main content

Geschiedenis

Na 7 jaar bij zijn broer gewerkt te hebben kiest Hans van Ooijen er in 1988 voor om samen met zijn vrouw Marry de zaak van zijn broer Sjaak over te nemen. Op het moment van de overname zijn Hans en Sjaak de enige 2 medewerkers. Het bedrijf was vooral actief in aardbeien en witlof. Het vervoeren van de producten vond plaats met 1 eigen combinatie die Hans bestuurde. Sjaak was verantwoordelijk voor de aardbeien inkoop en de administratie. Na de overname bleef Sjaak de aardbeien kopen en ging Hans zich meer specialiseren in het aankopen en vervoeren van andere groenten en fruit. Marry nam de administratie over van Sjaak. Tevens werd er 1 extra vrachtwagen aangeschaft.

Na een aantal jaren kiezen Hans en Marry ervoor om de zaak uit te breiden met 2 nieuwe vrachtwagens. Hierdoor neemt het werk toe en groeit het bedrijf. Na enige jaren blijkt dat er ook veel vraag is naar het transport van groenten en fruit vanuit België naar Nederland. De transportpapieren worden gehaald en VOR wordt naast een groot- en commissiehandel een transportbedrijf.

Deze verandering had grote gevolgen. Het bedrijf groeide door en het was nodig om het wagenpark uit te breiden. In 2 jaar tijd werden er 5 trekker-opleggers aangeschaft met uiteindelijk een wagenpark van 7 trekker-opleggers en 2 bakwagens. Op dat moment rijdt Hans zelf ook nog vaak op de vrachtwagen. Naast het transport van België naar Nederland gaat het bedrijf zich ook specialiseren in het transport van Nederland naar België. Zo ontstaat er uiteindelijk een lijndienst die België en Nederland met elkaar verbind. In 1998 wordt er tevens een HACCP certificaat behaald.

In 2002 blijkt dat het bedrijf zover doorgegroeid is dat er geautomatiseerd moest worden. Tevens was Sjaak gestopt bij VOR vanwege zijn leeftijd en was er ook een nieuwe inkoper nodig. Hiervoor komt zoon Robert bij Hans werken. In 3 jaar tijd wordt de bedrijfsvoering omgegooid en worden een hoop zaken veranderd. Het wagenpark bestaat inmiddels uit 10 trekker-opleggers en per 1 januari 2007 heeft Robert 50 % van de zaak overgenomen.

Eind 2009 hebben Robert en Hans ervoor gekozen het transport gedeelte van het bedrijf uit te besteden aan een gespecialiseerde vervoerder. Om deze reden is op 1 januari 2010 van Ooijen transport opgestart. Deze BV wordt aangestuurd door de Bruin Transport uit Hardinxveld. Hans en Robert blijven een adviserende rol houden.